Υλικά

  • ½ κιλό γραβιέρα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λαδόξιδο
  • 3 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 3 αυγά βραστά
  • Πράσινη σαλάτα ή Μαρούλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη γραβιέρα σε μικρούς κύβους και προσθέτετε το λάδι και το ξίδι.
  2. Αφήνετε το τυρί στο λαδόξιδο για 30 λεπτά.
  3. Κόβετε τις ντομάτες και το αγγουράκι σε φέτες.
  4. Κόβετε τα αυγά σε τέταρτα.
  5. Παίρνετε μια πιατέλα ή ένα μπολ για σαλάτα και το στρώνετε με φύλλα σαλάτας.
  6. Αμέσως μετά, βάζετε το αγγουράκι, τις ντομάτες και τα αυγά. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Στο κέντρο της πιατέλας τοποθετείτε τα κομμάτια του τυριού.
  8. Στο τέλος τα περιχύνετε όλα με το λαδόξιδο.