Υλικά
- Ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτετε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν.
- Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
- Ζυμώνετε για λίγο, προσθέτετε τα φουντούκια και ξαναζυμώνετε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη.
- Τη σκεπάζετε με διπλή πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ησυχάσει.
- Πλάθετε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνετε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.