Υλικά

  • Ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
  2. Προσθέτετε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν.
  3. Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
  4. Ζυμώνετε για λίγο, προσθέτετε τα φουντούκια και ξαναζυμώνετε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη.
  5. Τη σκεπάζετε με διπλή πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ησυχάσει.
  6. Πλάθετε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνετε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.