Υλικά
- 4 μέτρια φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού καπνισμένη μαστίχα με μια πρέζα αλάτι
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο άνηθο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνετε τις λεπτές φέτες φινόκιο σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά για να σφίξουν, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε.
- Τις βάζετε μαζί με το ψιλοκομμένο μήλο σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε πιατέλα.
- Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλατοπίπερο και τη σκόνη μαστίχας.
- Ενώ χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει απαλή και κρεμώδης.
- Πασπαλίζετε το φινόκιο με το κατίκι και το καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγο άνηθο και περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και μαστίχας.