Υλικά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1 κρεμμύδι
- αρακά
- Λίγο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
- ½ φλιτζάνι κάππαρη
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τον μαϊντανό το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Μετά ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε διαρκώς.
- Προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, τον αρακά, την κάππαρη και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
- Κατόπιν σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά.
- Αφήνετε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να πιει τα υγρά του για περίπου άλλα 10 λεπτά.