Υλικά

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • αρακά
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • ½ φλιτζάνι κάππαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τον μαϊντανό το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
  2. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  3. Μετά ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε διαρκώς.
  4. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, τον αρακά, την κάππαρη και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
  5. Κατόπιν σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά.
  6. Αφήνετε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να πιει τα υγρά του για περίπου άλλα 10 λεπτά.