Υλικά
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
- ¼ κούπα Σπορέλαιο
- 2 λεμόνια
- ½ κούπα χυμός πορτοκάλι
- ½ κούπα χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με 12 θήκες για κεκάκια.
- Κόβετε τα λεμόνια στην μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
- Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρείτε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια λεμονιού. Αφαιρείτε και τις άκρες.
- Το βάζετε στο μπλέντερ με το λάδι , τον χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθετε να γίνουν κρέμα.
- Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύετε.
- Κάνετε μια γούβα στη μέση και προσθέτετε τα υγρά υλικά δηλαδή τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
- Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τις θήκες κατά τα ¾ και ψήνετε να ροδίσουν για 30 λεπτά περίπου. Είναι ψημένα όταν τα πιέζετε στην κορυφή και επανέρχονται.