Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- 1 σφηνάκι βότκα
- 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές του γλυκού ξερός βασιλικός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανοίγουμε τη θερμοκρασία στη μέγιστη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
- Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι. Όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα σπάμε με τα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ρίχνομε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τη βότκα.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη,ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.