Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
- 2 κουταλιές μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο
- 0,25 γραμμάρια σαφράν διαλυμένο σε νερό
- λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
- 1 κούπα καφέ πράσινο τσίλι
- Αλάτι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 10 κάψες κάρδαμο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, το μπρόκολο, ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, τον κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι.
- Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει για 35 λεπτά και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά.