Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 2 κουταλιές μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο
  • 0,25 γραμμάρια σαφράν διαλυμένο σε νερό
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 1 κούπα καφέ πράσινο τσίλι
  • Αλάτι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 10 κάψες κάρδαμο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, το μπρόκολο, ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, τον κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι.
  4. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει για 35 λεπτά και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά.