Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 4 αυγά
  • 400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  3. Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  4. Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.ΡΟΔΟΠΗ
  5. Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.