Υλικά
- 1 κιλό μπρόκολο
- 4 αυγά
- 400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
- 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.
- Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.