Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νερού
  • 1 συσκευασία φύλλο για πίτες ή σφολιάτα
  • 6  κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα φράουλα
  • 2 μεγάλες φράουλες, φέτες κατά μήκος και κομμένες με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς
  • Κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήνετε στην άκρη.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο πίτας μέχρι να είναι πολύ λεπτό. Κόψτε σε ορθογώνια 6 εκ x 8 εκ με το ροδάκι της  πίτσας. Θα πρέπει να καταλήξετε με 12 ορθογώνια. Πάρτε 6 από τα ορθογώνια και κόψτε μια καρδιά στο κέντρο, χρησιμοποιώντας τις φράουλες σκαλισμένα σε καρδιές ως οδηγό και αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα 6 ορθογώνια απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού  πραλίνα φουντουκιού, αφήνοντας 1 εκ  περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετήστε από μια καρδούλα στο κέντρο της ζύμης πάνω στην πραλίνα και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο πίτας σε σχήμα καρδιάς. Βουρτσίζετε τα ταρτάκια με το μείγμα αυγού με ένα πινελάκι. Πασπαλίστε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 12-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.