Υλικά
- 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.