Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
  4. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.