Υλικά

  • 1 ολόκληρο κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 10 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 φρέσκα ή αποξηραμένα 6 φύλλα δάφνης
  • 8 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 8 σπόρους γλυκάκισου
  • 6  σπόρους από κάρδαμο
  • 10 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  •  1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Περίπου 3 έως 6 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • Φέτες από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 148 ° C. Ξεπλύνετε με κρύο νερό το κουνέλι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ, το σκόρδο, δάφνη, γαρίφαλο, πιπέρι, γλυκάνισο, κάρδαμο, το λεμόνι κομμένο σε φέτες, θυμάρι, δενδρολίβανο, μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατεύετε καλά όλα τα συστατικά μαζί.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες στο τελευταίο ράφι του φούρνου. Αφαιρέστε από τον φούρνο, αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.