Το κακάο έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντάς μας από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Επιπλέον, τα φύλλα και τα άνθη του αστεροειδούς γλυκάνισου (με καταγωγή από το Βιετνάμ και την Κίνα) έχουν αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η συνύπαρξη των δύο παραπάνω συστατικών μαζί με το φυτικής προέλευσης γάλα και το μέλι έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικής ποιότητας ρόφημα με πρωτεϊνικό πρόσημο, φυτικές και εδώδιμες ίνες.

Υλικά (1 κούπα)

  • 170 γρ. γάλα φυτικό χωρίς ζάχαρη
  • 30 γρ. κουβερτούρα με στέβια ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Βήμα 2: Λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τον γλυκάνισο από το γάλα και προσθέτουμε το μέλι, την κουβερτούρα και το κακάο. Με τη βοήθεια ενός μικρού αβγοδάρτη ή ενός πιρουνιού ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Για να πάρει πάλι θερμοκρασία το ρόφημά μας, ξαναβάζουμε για λίγο το κατσαρολάκι πάνω στο ζεστό μάτι.

Διατροφική αξία ανά κούπα

  • Ενέργεια: 220 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4,8 γρ.
  • Λιπαρά: 6,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
  • Εδώδιμες ίνες: 1,2 γρ.