Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 300 γρ. πακέτο μπισκότα digestive μαύρης σοκολάτας
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη στρώση σοκολάτας:
  • 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml λικέρ Tia Maria
  • Για την κρέμα cheesecake:
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Κακάο σε σκόνη και θρυμματισμένους κόκκους καφέ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στρώστε τη βάση μιας φόρμας 23 εκατοστών με λαδόκολλα.
  2. Θρυμματίστε τα μπισκότα όσο πιο λεπτά γίνεται σε μια σακούλα τροφίμων χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε τα στη φόρμα, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  3. Για τη στρώση σοκολάτας, ρίξτε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ σε ένα μπολ και λιώστε τα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε γρήγορα και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  4. Όταν η στρώση σοκολάτας σταθεροποιηθεί, χτυπήστε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Απλώστε πάνω από τη σοκολάτα και στροβιλίστε το μείγμα ομοιόμορφα. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Για να σερβίρετε, βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο, κοσκινίστε το κακάο και πασπαλίστε με τους θρυμματισμένους κόκκους καφέ.