Το παριζάκι είναι αγαπημένο αλλαντικό μικρών και μεγάλων. Είναι γευστικό και εύκολο να το εντάξεις στη διατροφή σου. Ωστόσο αν θέλεις να τρως πιο υγιεινά και η διατροφή σου να έχει λιγότερα συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα, τότε ίσως θέλεις να γνωρίζεις πώς μπορείς να φτιάχνεις το δικό σου σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο. Έτσι η διατροφή σου θα περιλαμβάνει λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και συντηρητικά κι εσύ θα το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.
Θα χρειαστείς:
- 800γρ. ωμό στήθος κοτόπουλο
- 2κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
- 4κ.σ. χυμό από παντζάρι
- ένα κρεμμύδι
- ένα καρότο
- μαύρο πιπέρι ολοκληρο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράσε το στήθος κοτόπουλο με το καρότο, το κρεμμύδι, τη δάφνη το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο αφαίρεσε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και κράτα 200ml από τον ζωμό στον οποίο θα προσθέσεις τη ζελατίνη και θα ανακατέψεις καλά. Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το κοτόπουλο με τον ζωμό, τον χυμό από παντζάρι, μπαχαρικά της επιλογής σου και αλάτι και άλεσε τα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σου βάλτο σε μια ζελατίνα και κάνε το σαν ρολό! Άφησε το για ένα βράδυ στο ψυγείο και απόλαυσε το την επόμενη μέρα, αφού κόψεις σε φέτες.