Υλικά
- 3 κ. γλ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 3 κ. σ. λικέρ καφέ
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 κ. σ. κακάο
Εκτέλεση
- Βάλτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Φτιάξτε την κρέμα χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.
- Σπάστε τα σαβαγιάρ σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
- Βάλτε μερικά κομμάτια από τα μουλιασμένα σαβαγιάρ στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα.
- Κοσκινίστε το κακάο και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.