Υλικά

  • 3 κ. γλ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 3 κ. σ. λικέρ καφέ
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κ. σ. κακάο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
  3. Φτιάξτε την κρέμα χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.
  4. Σπάστε τα σαβαγιάρ σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Βάλτε μερικά κομμάτια από τα μουλιασμένα σαβαγιάρ στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα.
  6. Κοσκινίστε το κακάο και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.