Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί, τριμμένο
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν, σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. τοματοπολτό
  • Για γαρνιτούρα: 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί, ρίγανη (προαιρετικό πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  2. Βουτυρώστε καλά μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις.  
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν σε κύβους και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και τον πελτέ ντομάτας και χτυπήστε καλά.
  5. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε τα πολύ απαλά.
  6. Βάλτε το μείγμα με το κουτάλι στις θήκες για μάφιν μέχρι να γεμίσουν σχεδόν και πασπαλίστε με τη δεύτερη ποσότητα τυριού και λίγη ρίγανη, αν θέλετε.
  7. Ψήστε για 12- 14 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.