Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού τυρί, τριμμένο
- 200 γραμμάρια ζαμπόν, σε κύβους
- 1 αυγό
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. σ. τοματοπολτό
- Για γαρνιτούρα: 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί, ρίγανη (προαιρετικό πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
- Βουτυρώστε καλά μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν σε κύβους και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και τον πελτέ ντομάτας και χτυπήστε καλά.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε τα πολύ απαλά.
- Βάλτε το μείγμα με το κουτάλι στις θήκες για μάφιν μέχρι να γεμίσουν σχεδόν και πασπαλίστε με τη δεύτερη ποσότητα τυριού και λίγη ρίγανη, αν θέλετε.
- Ψήστε για 12- 14 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.