Υλικά

  • 240 γρ. βρώμη
  • 3 μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. γάλα
  • 60 γρ. σκόνη κακάο
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
  3. Τοποθετήστε τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνει σκόνη.
  4. Προσθέστε τη βρώμη, τη σκόνη κακάο και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά.
  5. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα (αν την χρησιμοποιήσετε τελικά) και προσθέστε την στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  6. Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ ελαφρώς βουτυρωμένη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.