Υλικά
- 240 γρ. βρώμη
- 3 μπανάνες
- 3 αυγά
- 110 γρ. ελαιόλαδο
- 45 γρ. γάλα
- 60 γρ. σκόνη κακάο
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
- Τοποθετήστε τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέστε τη βρώμη, τη σκόνη κακάο και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά.
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα (αν την χρησιμοποιήσετε τελικά) και προσθέστε την στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ ελαφρώς βουτυρωμένη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.