Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε 8 κανονικού μεγέθους θήκες για μάφιν με χάρτινες θήκες.
- Χτυπήστε ελαφρά το γάλα, το λάδι και το αυγό σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου 25 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.