Υλικά

  • 100 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε νερό σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 1- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. καρύκευμα με ιταλικά βότανα
  • 180 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά από βάζο, στραγγισμένη
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml βρασμένο νερό
  • 100 ml κρέμα σόγιας
  • 1 κ. σ. μαγιά
  • 280 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάλτε τα μανιτάρια και τις ντομάτες σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα ιταλικά βότανα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ψήστε για 20 λεπτά.
  3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα ζυμαρικών, σουρώστε τα κάσιους και βάλτε τα μπλέντερ μαζί με την κόκκινη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου, το υπόλοιπο μείγμα ιταλικών μυρωδικών, το ζεστό νερό, την κρέμα σόγιας, τη μαγιά και λίγο αλάτι.
  4. Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα -είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ και όχι επεξεργαστή τροφίμων για μια πιο λεία, κρεμώδη σάλτσα.
  5. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente.
  6. Ζεστάνετε τη σάλτσα βάζοντάς την σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για ένα ή δύο λεπτά.
  7. Μόλις μαγειρευτούν τα μακαρόνια, σουρώστε και κρατήστε λίγο από το νερό τους. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με λίγο από το νερό που κρατήσατε και ανακατέψτε.
  8. Προσθέστε τις ψητές ντομάτες και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και σερβίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.