Υλικά
- 400 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Διαλέξτε τέσσερις από τις πιο όμορφες φράουλες και αφήστε τις στην άκρη για να γαρνίρετε τη μους.
- Πλύντε καλά και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες. Βάλτε τις στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν λείες.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας από τον πουρέ φράουλας σε ένα μικρό σκεύος και προσθέστε το υπόλοιπο στη σαντιγί, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη ροζ απόχρωση.
- Μοιράστε τον πουρέ που κρατήσατε σε τέσσερα μικρά ποτήρια γλυκού. Αδειάστε τη μους από πάνω και παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Λίγο πριν σερβίρετε, κόψτε στη μέση τις φράουλες που κρατήσατε και χρησιμοποιήστε τις για να διακοσμήσετε τη μους.