Υλικά
- 36 σαβαγιάρ
- 4 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού σαντιγί
- 1 πρέζα αλάτι
- 480 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού λιμοντσέλο
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- Κρέμα λεμονιού και λεμόνια σε φέτες για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μασκαρπόνε.
- Συνδυάστε το νερό με το λιμοντσέλο σε ένα άλλο μπολ και βουτήξτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ, απλώστε από πάνω με το μείγμα μασκαρπόνε και επαναλάβετε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Καλύψτε με την κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.