Υλικά

  • 36 σαβαγιάρ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού σαντιγί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 480 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιμοντσέλο
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Κρέμα λεμονιού και λεμόνια σε φέτες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μασκαρπόνε.
  2. Συνδυάστε το νερό με το λιμοντσέλο σε ένα άλλο μπολ και βουτήξτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα.
  3. Τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ, απλώστε από πάνω με το μείγμα μασκαρπόνε και επαναλάβετε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ.
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  5. Καλύψτε με την κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.