Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. γλ. λάδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
  4. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.
  6. Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.
  7. Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  8. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  9. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.