Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ. γλ. λάδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.
- Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.
- Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.