Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες baby ή άλλες μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κλωνάρια θυμάρι ή 3 κλωνάρια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Τοποθετήστε την πλευρά του μαχαιριού πάνω σε μία σκελίδα σκόρδου. Χτυπήστε δυνατά με την παλάμη του χεριού, ώστε το σκόρδο να ανοίξει λίγο, αλλά κυρίως να μείνει ακέραιο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες.
  3. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύστε με λάδι, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ψήστε για 30 λεπτά, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 25 έως 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
  5. Πασπαλίστε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε αμέσως!