Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
- 2 κ. σ. ξηρό σέρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
- 4 φέτες τυρί προβολόνε
- 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
- τσαγιού
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
- Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
- Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
- Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!