Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες (16-20 περίπου), καθαρισμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1-1/2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 1/3 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
- 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- Φέτες λάιμ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από τις φέτες λάιμ, σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε τη μαρινάδα.
- Βάλτε τις γαρίδες στο μπολ, ανακατέψτε απαλά και αφήστε μέσα στη μαρινάδα για περίπου 15 λεπτά.
- Περάστε τις γαρίδες και τις φέτες λάιμ σε 4 σουβλάκια και ψήστε στο γκριλ, σε μέτρια φωτιά, για 2- 4 λεπτά ανά πλευρά.