Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα, ξεπλυμένη
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  2. Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.