Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κινόα, ξεπλυμένη
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.