Υλικά

  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα ή πάστα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 κονσέρβες μαύρων φασολιών των 400 γρ., στραγγισμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα ξανά
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. ξυλιτόλης

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Βάλτε τα φασόλια, το κακάο, τους κόκκους καφέ, την ξυλιτόλη, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε ξανά.
  3. Ρίξτε γρήγορα το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25- 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  4. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη λαδόκολλα και κόψτε σε 16 τετράγωνα. Διατηρείται στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.