Υλικά
- 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.
- Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.
- Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.
- Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.
- Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.