Υλικά
- 300 γρ. μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να στραγγίσει το νερό του.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
- Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο ακόμα μέχρι να ζεσταθεί η φέτα.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.