«Η Αθήνα αναμένει φέτος μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της», επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», αναφέροντας ότι στην οικονομικά κλονισμένη Ελλάδα διαγράφεται μια θετική εξέλιξη της οικονομίας.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες τα έσοδα της Ελλάδας θα ξεπεράσουν τις δημόσιες δαπάνες, ενώ θετικά εξελίσσονται και οι εξαγωγές της χώρας.

Στην είδηση στις εσωτερικές σελίδες γίνεται αναφορά σε «καλές ειδήσεις» από την Ελλάδα, όπου φέτος θα μπορούσε να επιτευχθεί η αλλαγή, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μέχρι το τέλος του 2013 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες τα έσοδα θα υπερβούν ελαφρώς τα έξοδα, καθώς, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, η πορεία των εξαγωγών, για παράδειγμα, είναι ανοδική, μια και το 2012 αυξήθηκαν κατά 13%, σε σχέση με το 2011, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα βέβαια δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί μεν να αναγνώρισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι επανέφερε στον σωστό δρόμο τη χώρα, ωστόσο ο Πόουλ Τόμσεν επισήμανε πως πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά και -σύμφωνα με το ΔΝΤ- η χώρα θα χρειαστεί το διάστημα 2015-2016 επιπλέον βοήθεια ύψους μεταξύ 5,5 και 9,5 δισ. ευρώ.