«Μέτρο εντυπωσιασμού και μηδενικού αποτελέσματος» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τη δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

«Στη μακριά λίστα των 6.000 οφειλετών υπάρχουν επιχειρήσεις που χρόνια έχουν σταματήσει την λειτουργιά τους, που είναι ανενεργές, που έχουν πτωχεύσει ή ακόμη που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους»« τονίζει ο Κ. Μίχαλος

«Και κανείς», συνεχίζει «δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ακριβώς αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, για να τεκμηριώσει το περιβόητο πλέον λεφτά υπάρχουν που βέβαια ουδέποτε επαληθεύτηκε.

Ο κ. Μίχαλος αναρωτιέται για ποιο λόγο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, επαναφέρει το μέτρο τώρα και αναλώνει άσκοπα τις δυνάμεις του σε δράσεις που αποδεδειγμένα δεν θα επιφέρουν αποτελέσματα.

Το ΕΒΕΑ, προτείνει να σταματήσει αυτή η ανούσια πρακτική προς εντυπωσιασμό και να θεσμοθετηθεί η ετήσια δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων, όπως άλλωστε γίνεται ήδη με την δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων.