Μία νέα υπηρεσία που στόχο έχει να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκτός συνόρων, παρουσίασε η Enterprise Greece στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το «Enterprise Greece – Export Helpdesk» μια πρωτοποριακή online πλατφόρμα που προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές και πληροφόρηση σε Έλληνες εξαγωγείς, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα τις διεθνείς αγορές και να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους επιδόσεις. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων, στατιστικές αναλύσεις, στοιχεία αγορών και άλλα εργαλεία που διευκολύνουν την είσοδο σε διεθνείς αγορές.

Ήδη από την αρχική περίοδο λειτουργίας του, το Export Helpdesk έχει αυξήσει τις ευκαιρίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους επιδόσεις σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρει στους Έλληνες εξαγωγείς υποστήριξη για στοχευμένη ανάπτυξη των εξαγωγών τους, καλύπτοντας τομείς υψηλής ζήτησης, μέσω του Export Potential Map Greece (International Trade Centre – ITC). Οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με διαδικασίες, τελωνειακά ζητήματα, κανονιστικές απαιτήσεις και ευκαιρίες συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε επιτυχώς στο ΕΠΑΝΕΚ, το οποίο χρηματοδότησε το σύνολο του κόστους ανάπτυξης και αρχικής λειτουργίας του έως το 2023. Για την full-scale λειτουργία του εργαλείου, που ξεκίνησε το 2024, η υπηρεσία έχει ενταχθεί πλήρως στις δράσεις και στον προϋπολογισμό της Enterprise Greece.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά τη νέα υπηρεσία. Στελέχη της Εταιρείας πραγματοποίησαν ζωντανή παρουσίαση της πλατφόρμας, επιδεικνύοντας τη λειτουργία της και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εταιρειών.

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το Export Helpdesk είναι το καινοτόμο εργαλείο που δίνει υπεραξία στις ελληνικές επιχειρήσεις, βοηθώντάς τις να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες εξαγωγών και να ενισχύσουν την παγκόσμια παρουσία τους. Η Enterprise Greece, μέσω του Export Helpdesk, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, εξοπλίζοντάς τις με τα απαραίτητα μέσα για να αναπτύξουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Export Helpdesk, μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα στο: https://portal.help4export.gov.gr/el.