Τη δύναμή τους με αντίπαλο… τίγρεις μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του Οικολογικού Ζωολογικού Κήπου Changsha στην Κίνα, σε ένα νέο αμφιλεγόμενο παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιείται ως δόλωμα ένα ζωντανό κοτόπουλο!

Οι επισκέπτες τραβούν από τη μία μεριά ένα σκοινί το οποίο από την άλλη μεριά τραβούν οι τίγρεις. Για να δελεάζονται με το «παιχνίδι» τα αιλουροειδή, στη δική τους πλευρά είναι δεμένο μέσα σε ένα σακί ένα ζωντανό κοτόπουλο…

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν πως αυτό το νέο «παιχνίδι» εμπίπτει στο νέο νόμο που απαγορεύει τη χρήση ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Παρ’ όλ’ αυτα αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ζωολογικού κήπου την επόμενη εβδομάδα, όπως γράφει η Daily Mail επικαλούμενη τη Beijing Youth Daily.

Για κάτι περισσότερο από πέντε ευρώ, πολλοί επισκέπτες δοκίμασαν την τύχη τους την Παρασκευή, στην «πιλοτική» εφαρμογή του παιχνιδιού.

Φυσικά από την άλλη πλευρά οι τίγρεις αρπάζουν τη μία άκρη με το δεμένο κοτόπουλο, ενώ οι επισκέπτες τραβούν από την άλλη.

Εκπρόσωπος του κήπου υποστήριξε πως το παιχνίδι έχει στόχο να «εκπαιδεύσει» και να «δώσει ερεθίσματα» στις τίγρεις.