Ένας άνδρας που καταδικάστηκε ως σεξουαλικός παραβάτης έπρεπε να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο έχασε την προθεσμία και προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κυρώσεις σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του.

Ο 40χρονος Richard Newlen που πλέον μένει στο Οχάιο, το 2013 κρίθηκε ένοχος στην Ουάσιγκτον, επειδή έδειξε πορνογραφικό υλικό σε ένα παιδάκι. Έκτοτε, για 25 συνεχόμενα χρόνια πρέπει ανά έξι μήνες να πηγαίνει στο κοντινότερο Α.Τ. και να δηλώνει τη διεύθυνσή του μέσω φυσικής παρουσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Toofab αυτή τη φορά έχασε την προθεσμία και καθώς έμενε σε διαφορετική Πολιτεία, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μπλεξίματα με τον νόμο. Έτσι, μαζί με τον 43χρονο Matthew Hunt και την 28χρονη Breanna Watkins σκηνοθέτησαν την αυτοκτονία του.

Οι συνεργοί του λοιπόν, κάλεσαν την αστυνομία αναφέροντας ότι είδαν τον Newlen να πηδάει σε μια λίμνη στο Friendship Park στο Steubenville. Επίσης, ανέφεραν ότι τούς έδωσε ένα σημείωμα που έγραφε πως αυτοκτονούσε και μάλιστα παρέδωσαν σχετικό γράμμα στους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σημείο.

Στο κέντρο ο Richard Newlen. Αριστερά η Breanna Watkins και δεξιά ο Matthew Hunt

Τότε, έγινε πολύωρη έρευνα στο σημείο, μέχρι που βούτηξαν και δύτες, αλλά χωρίς να βρουν τίποτα. «Καθόμασταν σαν τους χαζούς και ψάχναμε, ενώ θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρές υποθέσεις. Το χειρότερο όμως, είναι ότι εκείνοι οι δυο μας κοιτούσαν σε όλη τη διάρκεια των ερευνών», είπε ένας αστυνομικός.

Την επόμενη μέρα οι δύο συνεργοί αναγκάστηκαν να ομολογήσουν τα πάντα, γιατί υπέπεσαν σε αντιφάσεις, ενώ μερικές μέρες αργότερα συνελήφθη ο Newlen.

Οι Hunt και Watson θα δικαστούν με κατηγορίες της πρόκλησης πανικού, παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και ψευδή συναγερμού, ενώ ο Newlen κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πανικού και ψευδή συναγερμό, μαζί με παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων.