Μια φρικτή υπόθεση εκτυλίχθηκε στο Ιλινόις, με μια γυναίκα να καταστρώνει ένα διαβολικό σχέδιο προκειμένου να εξαπατήσει τον αρραβωνιαστικό της για να δολοφονήσει την ερωμένη του και την οικογένειά της. Μάλιστα, ξεγελάστηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν τις έρευνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Toofab, η 50χρονη Ermalinda Palomo ανακάλυψε ότι ο 32χρονος αρραβωνιαστικός της Nathaniel Huey Jr. διατηρούσε κρυφή σχέση με τη συνομήλικη συνάδελφό του Zoraida Bartolomei. Τότε, δημιούργησε παρά πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς στα social media και επικοινώνησε μαζί του, αναφέροντας ότι η παράνομη φίλη του ήταν μπλεγμένη με μεξικανικά και βουλγαρικά καρτέλ.

Καθημερινά τού έστελνε πληροφορίες για την προσωπική του ζωή, όπως τι ώρα έφυγε από το σπίτι, τι έφαγε, με ποιον μίλησε κτλ. Τελικά, ο Nathaniel πείστηκε πως είναι υπό παρακολούθηση και ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες που έλαβε: «Μην χωρίσεις την Zoraida και κάνε συχνά σεξ με την Ermalinda για να μη καταλάβει κάτι».

Η Zoraida Bartolomei, ο σύζυγος της και οι δύο γιοι τους

Μετά από λίγο καιρό όμως, έλαβε μήνυμα από τον αρχηγό ενός καρτέλ που ανέφερε ότι «ένας πληροφοριοδότης της αστυνομίας» έδωσε την ερωμένη του, η οποία με τη σειρά της κατηγόρησε εκείνον. Αν ήθελε λοιπόν να ζήσει, έπρεπε να βγάλει από τη μέση τη 32χρονη και την οικογένεια της.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 εισέβαλε στο σπίτι της Zoraida και σκότωσε την ίδια, τον σύζυγό της Alberto Rolon, τους δύο γιους της και τα τρία σκυλιά της οικογένειας. Στη συνέχεια έγραψε με σπρέι τους τοίχους για να μοιάζει με διάρρηξη. Φεύγοντας όμως, ξέχασε να κλέψει κάποιο αντικείμενο και δεν πήρε τα κινητά των θυμάτων.

Οι υποψίες έπεσαν αμέσως πάνω του, με την Ermalinda να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απιστία του αρραβωνιαστικού της. Εντούτοις, τού παρείχε άλλοθι και δεν συνελήφθη.

Το σοκαριστικό τέλος

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία η αστυνομία πήγε για συμπληρωματική κατάθεση σπίτι του και διαπίστωσε ότι το ζευγάρι έλειπε. Οι αστυνομικοί θεώρησαν λοιπόν, ότι ο νεαρός απήγαγε τη σύντροφό του και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης.

Τελικά, οι αστυνομικοί τον βρήκαν στην Οκλαχόμα χάρη σε κάμερες σούπερ μάρκετ και παρακολούθησης της κυκλοφορίας, ενώ ακολούθησε μια επεισοδιακή καταδίωξη.

Το ζευγάρι έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε κρυφά και στη συνέχεια έτρεχε με το αμάξι στον αυτοκινητόδρομο για να ξεφύγει. Κάποια στιγμή το όχημα βγήκε εκτός πορείας και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Η Ermalinda Palomo και ο Nathaniel Huey Jr.

Τότε, ο Nathaniel σε μια απεγνωσμένη κίνηση πυροβόλησε στο κεφάλι την αρραβωνιαστικιά του για να μη συλληφθεί ως συνεργός και μετά αυτοκτόνησε, χωρίς να μάθει ποτέ την αλήθεια.

Φέτος, οι αστυνομικοί συνέθεσαν όλα τα κομμάτια του παζλ σε μια υπόθεση που ξεπερνά τις 100 σελίδες, με τον αρχηγό της αστυνομίας Brant Hromadka να δηλώνει ότι «η υπόθεση έκλεισε, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τον πόνο που βιώνουν αυτοί που θρηνούν».