Μια ομάδα παιχνιδιάρικων ενυδρίδων επιδεικνύουν το ταλέντο τους στα ζογκλερικά, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο ζωολογικό κήπο του Dudley, που βρίσκεται κοντά στο Birmingham της Μ. Βρετανίας.

Ξαπλώνουν με την πλάτη τους στο έδαφος, πιάνουν μερικές πέτρες και παίζουν με τα μπροστινά τους άκρα… σαν να έδιναν παράσταση μπροστά σε κοινό!

Οι ασιατικές ενυδρίδες τρέφονται με ψάρια και οστρακοειδή, τα οποία προτιμούν να καταναλώνουν ενώ επιπλέουν στο νερό ανάσκελα, χρησιμοποιώντας το στομάχι τους ως… τραπέζι!

Οι ασιατικές ενυδρίδες είναι οι πιο μικροσκοπικές του είδους και ζυγίζουν μόλις 5 κιλά, σύμφωνα με άρθρο της MailOnline. Ζουν μέχρι και 16 χρόνια και παραμένουν πιστές στο ταίρι τους για όλη τους τη ζωή.

Συνηθίζουν ακόμη να χτυπούν με πέτρες μύδια και αχιβάδες –ακόμη και πάνω στην κοιλιά τους- προκειμένουν να σπάσουν το όστρακο και να γευτούν τη λιχουδιά!

Οι θαλάσσιες ενυδρίδες, καταλήγει το άρθρο, κρατούν το ταίρι τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μην παρασυρθούν από ρεύματα στο νερό και χωρίσουν!