Την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα των Εθελοντών, ο ΑΡΧΕΛΩΝ ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας μεταξύ των Εθελοντών.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζήτησε από τους εθελοντές να «σκαλίσουν» λίγο τα αρχεία τους και να στείλουν ωραίες φωτογραφίες από την δουλειά τους στις παραλίες ωοτοκίας.

Δεκάδες φωτογραφίες έφτασαν στην Υπεύθυνη του προγράμματος Εθελοντών, κα Θεώνη Καρκούλια, αλλά ξεχώρισαν 3 από αυτές.

ΠΡΩΤΗ η φωτογραφία του Διονύση Αρβανιτάκη που αποτυπώνει την πολύ πρωινή δουλειά των εθελοντών της Ζακύνθου στον Λαγανά.

ΔΕΥΤΕΡΗ η φωτογραφία της Holden Courtenay, από την Μεγάλη Βρετανία, που σε μια πολύ σπάνια στιγμή κατάφερε να αποθανατίσει ένα γεράκι που έχει γραπώσει ένα χελωνάκι με τα νύχια του αριστερού του ποδιού.

ΤΡΙΤΗ η φωτογραφία της Ραφαηλίας Καραιωσήφ που αποτυπώνει την ευαισθησία μιας εθελόντριας που προσπαθεί να προφυλάξει ένα χελωνάκι από τις ακτίνες του πρωινού ήλιου για να μπορέσει να φτάσει δυνατό στην θάλασσα.

Οι διαγωνισμοί φωτογραφίας μεταξύ των Εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ δεν γίνονται για να αναδείξουν ταλέντα ούτε για να απονείμουν εντυπωσιακά βραβεία, αλλά για να αναδείξουν την πολύ και σοβαρή εργασία που γίνεται και να φέρουν σε επικοινωνία εκατοντάδες ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που συγκεντρώνονται στις Ελληνικές παραλίες ωοτοκίας της Caretta caretta με ένα κοινό σκοπό: να προστατέψουν την πιο εύθραυστη περίοδο της ζωής του ένα πανάρχαιο αλλά απειλούμενο ζώο της θάλασσας που ακολουθώντας την αρχέγονη ιστορία του εξακολουθεί να γεννάει στην στεριά!

Πηγή: archelon.gr