Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αδιαμφισβήτητα, είναι μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και οι τουρίστες που την επισκέπτονται και το προτιμάνε για κάθε λογής έξοδο.

Το ίδιο αξίζει να κάνετε κι εσείς για να περάσετε όμορφες στιγμές σε κάποια από τα πιο φιλικά, παρεΐστικά και ωραία στέκια στην πόλη.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με το Μοναστηράκι (Αδριανού 37-39,) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59), βρίσκεται η Ωραία Ελλάς, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

A for Athens

Από τα στέκια στο Μοναστηράκι που έκαναν «μόδα» το συνδυασμό των ποιοτικών cocktails με την εκπληκτική θέα. Cocktails με την Ακρόπολη στα… πόδια σας, λοιπόν, μόνο ξεχωριστά μπορούν να είναι.

Το A for Athens (Μιαούλη 2-4) βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, και αποτελεί το hot spot της πόλης τόσο για την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, όσο και για τον αρωματικό καφέ και το πλούσιο πρωινό του.

Cafe Μουσείου Ακρόπολης

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του.

Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείτε να απολαύσετε και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό. Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σας υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού.