H Eva Yerbabuena έρχεται στην Ελλάδα για να μαγέψει το κοινό στην παράσταση «Lluvia»που σημαίνει βροχή. Βροχή εκφρασικότητας, δύναμης, ταχύτητας, ποίησης σε μια χορεύτρια που φημίζεται για την ταχύτητα των ποδιών της.

Ποιητικά εμπνευσμένο, το νέο της έργο παρουσιάζει τη σούπερ σταρ του φλαμένκο στην πιο σαγηνευτική και συγκινητική μορφή της. Με τη συνοδεία τεσσάρων χορευτών και ενός διεθνώς αναγνωρισμένου γκρουπ μουσικών και τραγουδιστών, προσφέρει μία αξέχαστη, δυναμική ερμηνεία που θα άφησε το κοινό να παραληρεί.

Η Eva Yerbabuena βραβεύτηκε το 2001 με το Εθνικό Βραβείο Χορού της Ισπανίας, σηματοδοτώντας τη θέση της στο διεθνές στερέωμα του φλαμένκο. Αγαπημένη του κοινού και των κριτικών, τιμήθηκε με πολλά άλλα βραβεία, που συμπεριλαμβάνουν το Χρυσό Μετάλλιο της Ανδαλουσίας το 2007 για την συνεισφορά της στις τέχνες.

Υποστηρίζει ότι η «Lluvia» «γεννήθηκε μια σκοτεινή ημέρα αγνής μελαγχολίας», και ότι μέσα από το έργο αυτό προσπαθεί να εξερευνήσει το ξεκίνημά της. Οι ρίζες της βρίσκονται στον έρωτα, τον αγνό, το μοναχικό. Πιστεύει βέβαια και σε ένα άλλο είδος έρωτα, πιο εκπληκτικό και διαχυτικό, όμως ο έρωτας που χορεύει και που εκφράζει στη «Lluvia» είναι εκείνος που σε αναγκάζει να γνωρίσεις καλύτερα μέρη της υπόστασής σου. Το έργο αυτό “είναι ένα αφιέρωμα στη μελαγχολία και την ψυχρότητα, στην οντότητα και το ατελείωτο της ζωής”.»

Η παράσταση θα δοθεί στις 15 και 16 Ιανουαρίου στο Badminton

Προπώληση εισιτηρίων sτο τηλ: 210-8840600, http://www.ticketnet.gr/, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα βιβλιοπωλεία PUBLIC.