Κάτι φαίνεται να αλλάζει τα τελευταία χρόνια στη γειτονιά του Ψυρρή, η οποία αρχίζει να προσελκύει ξανά ένα κοινό που αναζητά ποιοτικές και «ψαγμένες» επιλογές. Μία βόλτα στα στενά του ήταν αρκετή για να ανακαλύψουμε ένα νέο «θησαυρό». Το Juan Rodriguez συγκέντρωσε τα βλέµµατα µε το που έκανε την εμφάνιση του στο στενό της Παλλάδος, πριν από δύο περίπου μήνες. Όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να µπει στην ατζέντα µας ως μία εξαιρετική πρόταση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η Αρμελίνα Αντωναροπούλου και ο Κώστας Λούκας, ιδιοκτήτες των bars 7 Jokers και Παλιάτσος αντίστοιχα, δημιούργησαν έναν all day προορισμό και ταυτόχρονα μία από τις πιο συζητημένες αφίξεις της χρονιάς. Αν αναρωτιέστε για το όνομα, σας πληροφορούμε ότι ο Juan Rodriguez είναι ένα φανταστικό πρόσωπο με μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για έναν πρώην σκλάβο από τον Παναμά που κατάφερε να σπάσει τα δεσμά του και να φτάσει μέχρι την Αθήνα για να στήσει τη ζωή του από την αρχή και να φτιάξει ένα bar που να του θυμίζει την πατρίδα του. Το εντυπωσιακό design του αποικιοκρατικού στυλ bar υπογράφουν οι Άλεξ Πετράκης και Βίβιαν Δημητρακοπούλου (Νoel, Upupa Epops, Faust κ.ά.) και θα σας αφήσει άναυδους. Όπου κι αν σταθεί το βλέμμα σας θα διακρίνετε στοιχεία που αναδεικνύουν την καλαισθησία και την ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια. Όλο το μαγαζί είναι φτιαγμένο στο χέρι, από τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους μέχρι τους φοίνικες και τους πολυελαίους. Το Juan Rodriguez ανοίγει από τις 09.00 το πρωί και σας καλημερίζει με αυθεντικό θρακιώτικο καφέ στη χόβολη, που σερβίρεται με λουκούμι τριαντάφυλλο στο πλάι, αλλά και με νόστιμες προτάσεις για πρωινό και brunch που περιλαμβάνουν αυγά και ομελέτες σε διαφορετικές παραλλαγές, burgers και γλυκά. Μάλιστα, από αυτό το Σαββατοκύριακο βάζει στο μενού ένα απολαυστικό, ελληνικό πρωινό με ιδιαίτερες γεύσεις (κουλούρι Θεσσαλονίκης, ψωμί λευκό/πολύσπορο, πεκορίνο Ηπείρου, Σαν Μιχάλη Σύρου, ταλαγάνι Ηπείρου, γραβιέρα καπνιστή Κρήτης, λουκάνικο και λαδοτύρι Μυτιλήνης, ξινομυζήθρα Νάξου, χοιρομέρι Καλαμάτας, παστράμι μόσχου Καρδίτσας, ρυζόγαλο με μέλι με κερήθρα, κρουασάν βουτύρου με κρέμα πατισερί και φράουλες, χειροποίητες βιολογικές μαρμελάδες σύκο και φράουλα και κρέμα φουντουκιού -κακάο). Είναι για δύο άτομα και σερβίρεται σε διώροφο δίσκο. Από το μεσημέρι και μετά, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Διονύσης Παπανικολάου, δίνοντας έμφαση στη χρήση επιλεγμένων πρώτων υλών. Οι γευστικές προτάσεις περιλαμβάνουν burgers, πίτσες, σαλάτες, κρύα αλλά και ζεστά πιάτα. Ενδεικτικά, στα κρύα πιάτα βρίσκουμε ιδιαίτερες προτάσεις, όπως αυγοτάραχο με μπλινίς, φρέσκο βούτυρο και μαρμελάδα από βιολογικό σύκο και καρπάτσιο με καρδιά κιτρινόπτερου τόνου, ενώ από τα ζεστά ξεχωρίσαμε τα φρέσκα ζυμαρικά strigoli με μοσχαράκι και την ταλιάτα μόσχου. Ειδική μνεία αξίζει στα γλυκά (δοκιμάστε οπωσδήποτε το «πειραγμένο μιλφέιγ») και στα σπιτικά παγωτά με βιολογικό γάλα. Όλα τα πιάτα λειτουργούν ως ιδανικά συνοδευτικά για το ποτό –γι’ αυτό και η κουζίνα παραμένει ανοιχτή έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η λίστα των cocktails που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Αναγνώστου χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: punches, προ-εμφιαλωμένα cocktails που έχουν παλαιωθεί σε βαρελάκια δρυός και πειραγμένες κλασικές συνταγές. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη sangria (με μείγμα ρουμιών από την Καραϊβική, σιρόπι κανέλας, πορτοκάλια και μήλα), το old fashioned negroni και το Lococo Tici (ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ). Επίσης, μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στη λίστα των αποσταγμάτων που είναι εκτενής και ενημερωμένη. Το βράδυ, το μαξιμαλιστικό σκηνικό του Juan Rodriguez γίνεται ακόμη πιο ατμοσφαιρικό, ενώ οι «μαύρες» και rock μουσικές συμπληρώνουν την απόλαυση. Tip: Η κουζίνα λειτουργεί μέχρι τις 02.00 και κρατήσεις για φαγητό γίνονται από 4 άτομα και πάνω. Πληροφορίες Παλλάδος 3, Ψυρρή Τηλ. 210 3224496 Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida juanrodriguezbar_athens