Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα δύο προωθητικά σκίτσα της M6 GT3, η οποία πρόκειται να κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο τη σεζόν του 2016.

Το εν λόγω μοντέλο θα αποτελέσει το διάδοχο της Z4 GT3, η οποία θα αποσυρθεί στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Η εξέλιξη της M6 GT3 έχει ήδη ξεκινήσει, με τη BMW Motorsport να σχεδιάζει να αρχίσει τις δοκιμές της στο πρώτο τέταρτο του 2015.

Η κίνηση θα έρχεται από το ίδιο V8 twin-turbo σύνολο των 4,4 λίτρων που χρησιμοποιεί η «κανονική» BMW M6, αλλά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και αγωνιστικές εφαρμογές, η απόδοσή του θα ανέβει σημαντικά ψηλότερα από τους 560 ίππους και τα 680 Nm που εμφανίζει στη Μ6 δρόμου.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της BMW θα υποβάλουν το αμάξι σε βελτιώσεις του σασί του ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της πίστας, ενώ θα τοποθετηθούν αγωνιστικών προδιαγραφών κιβώτιο, ABS και ηλεκτρονικά συστήματα.

Οι παραγγελίες για την BMW M6 GT3 θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, με τις παραδόσεις να γίνονται στα τέλη του 2015, ώστε οι κάτοχοί της να είναι έτοιμοι για το BMW Sports Trophy του 2016.

Πηγή: autotriti.gr