Τη δική του ανάλυση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως σημειώνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πρώην υπουργός που το τελευταίο διάστημα συνεργαζόταν με τον Στέφανο Κασσελάκη, νικητές στον χθεσινό πρώτο γύρο είναι δύο, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Κώστας Μπακογιάννης. Την ίδια ώρα ηττημένος κατά την άποψή του είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και χορηγός επικοινωνίας σε όλη αυτή τη διαδικασία «η κομματική εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να ζητά διαγραφή Κασσελάκη». Μάλιστα υποστηρίζει πως αυτή η εσωστρέφεια της Κουμουνδούρου «κάνει τα πάντα για να κόβει εισιτήρια στο έργο: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επιστρέφει δυνατό».

Γράφει χαρακτηριστικά μέσω ανάρτησής του στο X:

«Δύο λόγια για #εκλογες_ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε δύο νικητές, έναν ηττημένο και ένα χορηγό επικοινωνίας.

Νικητής ο #Γερουλανος αφού για ελάχιστες ψήφους δεν πέρασε στον β΄ γύρο αλλά κέρδισε τη μάχη της πολιτικής αποδοχής και του ήθους από φίλους και αντιπάλους.

Νικητής ο #Μπακογιαννης αφού ακόμα και αν δεν είχε στο μυαλό του την επιστροφή στο Δήμο, σήμερα βλέπει τον δρόμο διάπλατα ανοιχτά.

Μεγάλος ηττημένος ο #Δουκας που στον δήμο του και στην Αττική αποδοκιμάστηκε. Τον έβαλε στο β΄ γύρο η επαρχία που ακόμη εκεί λειτουργεί ο αστικός μύθος περι του στρατηλάτη νικητή του μεγαλύτερου δήμου της χώρας και οχι της ήττας του Μπακογιάννη.

Χορηγός επικοινωνίας η κομματική εσωστρέφεια του #ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να ζητά διαγραφή του #Κασσελακη (;)! και που κάνει τα πάντα για να κόβει εισιτήρια στο έργο: το #ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επιστρέφει δυνατό».