Στις αρχές αυτής της εβδομάδας παρουσιάζεται αυτή τη φορά δια ζώσης το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το Ταμείο Μικροπιστώσεων, στους κοινοτικούς εκπροσώπους. Η δράση περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό προσκλήσεων υποβολής στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027 και στόχος είναι το πρόγραμμα να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι μικροπιστώσεις να αρχίσουν να χορηγούνται από τις αρχές του 2025.

Budget

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και αφορά πιστώσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτό το οποίο συζητείται είναι ένα μέρος της πίστωσης να δίνεται σε μορφή κεφαλαίου κίνησης.

EAT

Η σύσταση του Ταμείου Μικροπιστώσεων θα γίνει από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα δάνεια θα δοθούν μέσω των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων μικροπιστώσεων.

Ειδικός στόχος

Στόχευση της δράσης είναι η προώθηση της προσαρμογής των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στην αλλαγή, της ενεργητικής και υγιούς γήρανσης, καθώς και ενός υγιούς και καλά προσαρμοσμένου περιβάλλοντος εργασίας που αντιμετωπίζει τους κινδύνους για την υγεία.

Νέο ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους

Παράλληλα, ξεκινά ο σχεδιασμός της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκείνο το οποίο σχεδιάζεται είναι να επιδοτείται κατά 50% το κόστος των επενδύσεων και προβλέπεται bonus 10% για επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν προϊόν συγχώνευσης. Η στόχευση είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και να τονωθεί η εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ, για να εγγραφείτε.