Η Porsche φαίνεται ότι ετοιμάζει μια νέα «οικογένεια» 4κύλινδρων, turbo, boxer κινητήρων για τα μοντέλα της, οι οποίοι θα λανσαριστούν σε τρεις εκδόσεις 1,6 λτ., 2 λτ. και 2,5 λτ.

Μετά την είδηση ότι η Porsche τοποθετεί 4κύλινδρο μοτέρ στη νέα Macan, διέρρευσε και η πληροφορία ότι η γερμανική εταιρεία έχει «στα σκαριά» νέους 4κύλινδρους κινητήρες, άμεσου ψεκασμού, που μάλιστα θα ξεκινούν από τα 1.600 κ. εκ.

Ειδικότερα, οι φήμες θέλουν την Porsche να λανσάρει –ακόμα και στις παρούσες Boxster & Cayman- τους νέους 4κύλινδρους, επίπεδους κινητήρες, οι οποίοι θα είναι υπερτροφοδοτούμενοι και θα διατίθενται σε τρεις παραλλαγές, 1,6 λτ. με απόδοση 212 ίππους, 2,0 λτ. και 270 ίππους και 2,5 λτ. που θα αποδίδει 365 ίππους τουλάχιστον. Τα εν λόγω μοτέρ επίσης θα συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ή των 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Περισσότερα στοιχεία για το πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέοι κινητήρες δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως σύντομα, κατά τις πηγές μας, θα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις από την Porsche.

Πηγή: autotriti.gr