Η Vuhl, παρουσίασε το νέο όχημά της, το 05, το οποίο διαθέτει έναν 2λιτρο κινητήρα της Ford 289 ίππων και χάρη στο αρκετά ελαφρύ αμάξωμα των 695 κιλών, πιάνει τα 0-100 σε 3,7 δλ.

Η Vuhl (Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight) είναι μια εταιρεία, με έδρα το Μεξικό, η οποία ειδικεύεται στο να κατασκευάζει supercars. Έχει ιδρυθεί από τον Guillermo Echeverria, οδηγό αγώνων και μηχανικό, πριν 30 χρόνια. Τώρα τα παιδιά του ασχολούνται με το «άθλημα».

Στόχος τους είναι, πέρα από το εντυπωσιακό και φουτουριστικό design, να δημιουργούν οχήματα με σύγχρονα ελαφριά υλικά, τα οποία μειώνουν το βάρος του αμαξώματος, αλλά παρέχουν την ίδια ασφάλεια στις υψηλές ταχύτητες και «προσθέτουν» στις επιδόσεις. Όπως άλλωστε δήλωσαν για το συγκεκριμένο όχημα, επιθυμία τους ήταν «να κατασκευάσουν ένα υπεραυτοκίνητο, το οποίο θα διαθέτει κορυφαία εργονομία και σύγχρονη σιλουέτα με εντυπωσιακές αναλογίες, χωρίς να υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα κατασκευής».

Έτσι λοιπόν, το Vuhl 05 ζυγίζει μόνο 695 κιλά και το πλαίσιο του είναι από αλουμίνιο (78 κιλών). Για τα υπόλοιπα εξωτερικά στοιχεία, όπως αεροτομή και πίσω διαχύτης, έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα και ενισχυμένο πλαστικό. Το γερό πάτημα στο δρόμο «φροντίζουν» και τα φαρδιά ελαστικά με 17άρες ζάντες.

Από την άλλη, στο εσωτερικό υπάρχουν τα άκρως απαραίτητα, προκειμένου να εξοικονομηθεί βάρος.

Τώρα, στο μηχανικό κομμάτι το Vuhl 05 τροφοδοτείται από έναν 2,0 λτ. EcoBoost κινητήρα της Ford, που αποδίδει 289 ίππους και μπορεί να αγγίζει την τελική των 245 χλμ./ώρα. Όσο για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 3,7 δλ. Στην ανάρτηση χρησιμοποιήθηκαν διπλά ψαλίδια, ενώ τα φρένα φέρουν αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους εμπρός και πίσω.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το Vuhl 05 θα λανσαριστεί στην αγορά την άνοιξη του 2014 και η τιμή του θα ξεκινά από τα 65.000 ευρώ περίπου (προ Φ.Π.Α.).

Πηγή: autotriti.gr