Η Nissan, το τελευταίο διάστημα, μας «βομβαρδίζει» με ανακοινώσεις για τα βελτιωμένα μοντέλα της, τα οποία εξελίσσονται από τους τεχνικούς της Nismo.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι το Micra, το οποίο με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε εμφάνιση και στα μηχανολογικά μέρη, δείχνει πιο «φρέσκο» και είναι πιο δυναμικό στο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Micra Nismo και Nismo S φέρουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με σπόιλερ μπρος και με διαχύτη πίσω, που περιλαμβάνει τη μεταλλική απόληξη της εξάτμισης, προστατευτικά μαρσπιέ, κόκκινους εξωτερικούς καθρέπτες και φώτα ημέρας LED, ενώ θα προσφέρονται σε τρία χρώματα (μαύρο, λευκό κι άσπρο).

Από την άλλη στο εσωτερικό, διαθέτουν τιμόνι επενδυμένο με Alcantara, ταχύμετρο με λευκό φόντο, bucket καθίσματα, νέο επιλογέα για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και πεντάλ από αλουμίνιο.

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι πέρα από την εμφάνιση είναι οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, το ενισχυμένο σύστημα φρένων και τα φαρδύτερα ελαστικά, με 16άρες ζάντες για πιο γερό κράτημα.

Τέλος, το Nissan Micra Nismo εφοδιάζεται με τον γνωστό 1,2 λτ. κινητήρα βενζίνης αλλά με αυξημένη απόδοση στους 116 και 156 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο CVT Xtronic.

Επίσης, το Nismo S τροφοδοτείται από έναν 1,5 λτ. κινητήρα που συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ παράγει 37 ίππους περισσότερους και 50 Nm ροπής επιπλέον (από τον 1,2 λτ), δηλαδή 153 ίππους και 206 Nm ροπής αντίστοιχα.

Τα Nissan Micra Nismo και Nismo S θα ξεκινήσουν να πωλούνται στην Ιαπωνία από 13.860 ευρώ περίπου, ενώ αργότερα πιθανώς να τα δούμε και στην Ευρώπη.

Πηγή: autotriti.gr