Υπάρχει όχημα με μήκος 3,7 μ. και να φιλοξενεί άνετα (και όρθιους) 5 άτομα, ψυγειάκι και καφετιέρα; Κι όμως υπάρχει! Η Rinspeed θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πρωτότυπο και πολύ ιδιαίτερο microMAX.

Το πρωτότυπο microMAX της Rinspeed έχει μήκος 3,7 μ. και ύψος 2,2 μ. Το μίνι λεωφορείο μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα, τα οποία επιβιβάζονται με τον τρόπο που επιβιβάζεται κάποιος σε κανονικό λεωφορείο, αφού το ύψος το επιτρέπει. Για την άνεση, την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των επιβατών, το «μικρομέγαλο» όχημα εξοπλίζεται με πολλά καλούδια, όπως ψυγείο, καφετιέρα και διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις.

Τα τεράστια παράθυρα από πλέξιγκλας βρίσκονται τοποθετημένα περιμετρικά στο όχημα, προσφέροντάς του καλή ορατότητα τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ για τις πληροφορίες – ψυχαγωγία του οδηγού βρίσκεται τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα μια οθόνη αφής 19 ιντσών (!).

Το microMAX κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά για λόγους ασφαλείας διαθέτει εξωτερικό μεγάφωνο για να προειδοποιεί με μηχανικούς ήχους, τους πεζούς. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, η τιμή του θα φτάσει έως τις 10.000 ευρώ, αναλόγως με το μηχανολογικό σύνολο που θα εξοπλίζεται.

Πηγή: autotriti.gr