Το 11ο Hi-Tech EKO Mobility Rally διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Οι περισσότερες  από τις 16 συμμετοχές ήταν Ελληνικές, μία από Ιταλία και δύο από την Βουλγαρία. Τα οχήματα κινούνταν επί δύο ημέρες σε διαφορετικές διαδρομές (μία για τα ηλεκτροκίνητα και μία για τα υβριδικά) στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και της ορεινής Χαλκιδικής οι οποίες είχαν συνολική απόσταση 250χλμ.

Zhidou_ECORALLY_2018_02

Την πρώτη θέση στα ηλεκτρικά οχήματα κατέκτησε το πλήρωμα με οδηγό τον Θωμά Παπαπάσχο και συνοδηγό τον Γιάννη Χαρπίδη, ενώ τη δεύτερη θέση με απόσταση αναπνοής από τους πρώτους, το ιταλικό πλήρωμα με οδηγό τον Fuzzy Walter Kofler και συνοδηγό τον Franco Gaioni.

Στην 3η θέση τερμάτισε μία από τις τρεις συμμετοχές (συμμετείχε στη διοργάνωση με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα) του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ,  με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πλήρωμα τους Συγκοινωνιολόγους-Μηχανικούς Σάκη Τσιούτρα και Γιάννη Συμεωνίδη.

Zhidou_ECORALLY_2018_03

Την κατηγορία των υβριδικών οχημάτων κέρδισαν με άνεση το Ελληνοβουλγαρικό πλήρωμα των Μιχάλη Δαφνομήλη – Μπόϊκο Γεοργκίεφ με Toyota Prius III, με δεύτερους τους Βουλγάρους Έλβις Γεοργίεφ – Έλενα Γεοργκίεβα (Infinity Q50S) και τρίτους τους Διονύση Λατινόπουλο – Αντώνιο Μπιζάνι (Toyota Prius III).

dgfgd

Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά και διακρίθηκε, το νεοφερμένο Zhidou D2, ένα κόμπακτ προσθιοκίνητο ηλεκτρικό (μπαταρίες λιθίου) αυτοκίνητο πόλης, με πλήρωμα τους Ευαγόρας Παπαθέου – Ευαγγελία Μπαναβέλη.

Νίκος Τσάδαρης