Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Νήσου Man ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι σχεδιάζει την ανανέωση του αγώνα Manx Grand Prix.

Τα σχέδια που για την ώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ως προτάσεις, γνωστοποιήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Colin Kniveton την περασμένη Τετάρτη και προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ από τον αγώνα του 2013.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου το event θα αλλάξει προσανατολισμό, πλησιάζοντας στα πρότυπα των φεστιβάλ κλασσικής μοτοσυκλέτας. Στους τρεις από τους πέντε παραδοσιακούς αγώνες της Ορεινής Διαδρομής θα συμμετέχουν κλασικές μοτοσυκλέτες οδηγούμενες είτε από σύγχρονους αγωνιζόμενους είτε από βετεράνους των αγώνων.

Στα δρώμενα θα προστεθούν –επανέλθουν είναι το σωστότερο- και οι αγώνες Clubmans TT αλλά για σύγχρονες μοτοσυκλέτες. Πολύπλοκο ακούγεται, είναι όμως μία ακόμη αλλαγή από τις πολλές που έχει δεχτεί ο θεσμός από το 1923 που ξεκίνησε ως «Manx Amateur Road Races».

To «Manx Grand Prix» σήμερα αποτελεί την εναλλακτική πρόταση για συμμετοχή ερασιτεχνών οδηγών σε αγώνες στο «νησί». Κάτι σαν αντίβαρο στην ανατριχιαστική υπερένταση που επικρατεί στους αγώνες ΤΤ του Isle of Man.