Η κακοκαιρία χτυπά από το μεσημέρι της Τετάρτης τις βόρειες περιοχές της Αττικής, με τη βροχή να είναι έντονη σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο και Δροσιά.
Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι χαλάζι έπεσε στη Δροσιά, τον Διόνυσο και την Εκάλη, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει και την υπόλοιπη Αττική.
Ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Μάλιστα, από το 112 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα για την κακοκαιρία στην Αττική. «Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.
Τσατραφύλλιας: Μη βρεθείτε σε ανοιχτούς χώρους – Μετά τις 21:00 θα είμαστε ασφαλείς
Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προειδοποιεί για τον κίνδυνο που υπάρχει, αναφέροντας ότι «η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας και να σας χτυπήσει κεραυνός».
«Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας (δηλαδή να μη βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετά τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς», αναφέρει στην ανάρτησή του.
Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, Πέμπτη 04/07/24, θα επηρεάσουν:
α. την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα,
β. τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα,
γ. την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.